среда, 24. април 2024.

Ревија победника ДЕМУС-а

Ревија победника Градског такмичења музичких секција основних школа Београда – ДЕМУС 2024 биће одржана у петак, 26. априла, од 10 часова на Великој сцени „Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београд, саопштено је из овог центра.

У склопу завршног свечаног концерта учествоваће победници градског такмичења који су освојили прво место и специјалне награде. Током овогодишњих дечјих музичких свечаности представило се више хиљада деце на школском, општинском и градском такмичењу, које је пратио и оцењивао стручни жири у саставу еминентних професора музике. 

ДЕМУС представља завршни чин широко постављене акције да се у неговању и извођењу дечје песме окупи велики број даровите и музикалне деце, ученика основних школа Београда, узраста од седам до 16 година. 

Дечји културни центар Београд ову манифестацију партнерски реализује са школама, општинском и градском организацијом „Пријатељи деце Београда”, а под покровитељством Секретаријата за културу Градске управе Града Београда. Координатор и музички уредник манифестације је Мирјана Миличић Прокић. 

Улаз је бесплатан.