петак, 24. мај 2019.

Током викенда три спортска такмичења

Јубиларни, 10. Међународни атлетски митинг за старије јуниоре и јуниорке „Меморијал проф. Александар Маринковић” одржаће се сутра са почетком од 16.30 часова на атлетском стадиону Војне академије у Београду, у Улици Вељка Лукића Курјака број 33, саопштено је из Секретаријата за спорт и омладину.Учетвоваће око 130 домаћих такмичара, а најуспешнији атлетичари биће награђени пехарима и таблицама Међународне асоцијације атлетских федерација. Митинг се одржава у организацији Атлетског савеза Београда, а под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину. Улаз је бесплатан. 

Европско првенство у кенду одржава се од данас до недеље 26. маја у „Штарк арени”, уз учешће 1.000 такмичара из више од 40 земаља. Србија је добила част да буде домаћин првенства у јапанској вештини, борби мачевима од бамбуса, насталој из древне вештине самурајског мачевања. Такмичари ће се борити у мушкој, женској и јуниорској конкуренцији, као и у индивидуалној и тимској. Улаз је бесплатан.

Трке са препрекама „Košutnjak Challenge Race 2019” и „Košutnjak Challenge Race Junior 2019” биће одржане сутра у 12 сати, осми пут заредом, у Пионирском граду у Кошутњаку. Трка је аматерског карактера и намењена је свим рекреативцима који желе да доживе трчање на другачији начин. Организатор трке – Савез за рекреацију и фитнес Београда побринуће се за добру забаву, уз музику и фитнес загревање пред старт. Скоро 500 тркача трчаће пет километара крос трку са шест препрека, које неће бити откривене до самог почетка трке. Најбржи у мушкој и женској конкуренцији освојиће вредне награде. 

Атлетски клуб RUNNING и дечија школа спорта „Спортска бајка” задужени су за организацију трке за најмлађе, која се одржава истог дана са почетком у 10 сати. Препреке и дужине трке прилагођене су деци предшколског и школског узраста, а најбржи малишани освојиће вредне награде. 

 

Фото: Лого Košutnjak Challenge Race 2019.