четвртак, 13. јун 2019.

Земун наградио најбоље своје спортисте

Председник општине Земун Дејан Матић угостио је и наградио најуспешније појединце и екипе у сезони школског спорта 2018/2019. године. Том приликом истакао је да је изузетно поносан на успехе земунске спортске младости који су доказани обарањем државног рекорда у дисциплини скок увис и победничким одличјима у скоро свим дисциплинама, од атлетике до футсала, као и да су овогодишњи лауреати узор својим вршњацима.

– Морам нагласити да су успеси ученика потврда да радимо добро, да имамо добар тим који води Омладински спортски савез и да смо, креирајући агенду развоја школског спорта, на добром путу стварања шампиона. Оно што је најважније јесте да смо спорт вратили у школе, јер школе јесу база за развој врхунског спорта – рекао је Матић и додао да ће општина као одговорна локална самоуправа наставити да подржава развој школског спорта, награђује успехе и ствара што боље услове за тренинге и такмичења улажући у спортску инфраструктуру. 

Он је захвалио ученицима и професорима што су на величанствен начин представили Земун и рекао да општина прати и награђује ученике и професоре за постигнуте резулате у школовању и на такмичењима.

– Чињеница да сваке године имамо све више кандидата, потврда је да је образовни ситем у Земуну на завидном нивоу и да сви заједно морамо да стварамо најбоље услове за постизање врхунских резултата – рекао је председник општине Земун.

У организацији Омладинског спортског савеза и под покровитељством Општине Земун, најуспешнијим појединцима уручене су плакете, екипама пехари, као и поклон ваучери за куповину спортске опреме. 

Најбољи спортиста у конкуренцији ученика је Томислав Исаиловић, који је у дисциплини скок увис оборио државни рекорд, док је најбоља спортска достигнућа остварила Зорана Рокавец у конкуренцији девојчица спортиста, која је постигла државни рекорд у скоку увис. 

За изузетне резултате, спортско и коректно понашање, и залагање којим су допринели успеху земунског школског спорта, награђени су Димитрије Јовановић, Хелена Лалковић, Ања Зубић, Милица Ковачевић, Олга Станковић, Ања Кнежевић и Андреа Првановић.

Најуспешније школе у сезони школског спорта су ОШ „Бранко Радичевић” из Батајнице у конкуренцији основних школа, а Земунска гимназија у конкуренцији средњих школа.