петак, 14. јун 2019.

Весић и Никодијевић у посети Прагу

Заменик градоначелника Београда Горан Весић и председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић налазе се данас у Прагу, у једнодневној посети. 

Током посете Прагу, Весић и Никодијевић упознаће се са функционисањем метроа у Прагу, као и са искуствима које овај град има са обновљеним трамвајима ЧКД, које имају и Праг и Београд. Гости из Београда обићи ће компанију CSG CZECHOSLOVAK група која ради рестаурацију старих трамваја за Праг. Ова чешка компанија купила је компанију „14. октобар” из Крушевца. После преузимања крушевачке компаније, Весић је обећао да ће Град Београд да размисли о рестаурацији старих трамваја ако се то буде радило у Крушевцу.

Весић и Никодијевић ће се састати са потпредседником Владе Чешке Републике и министром индустрије и трговине Карлом Хавличком и потпредседником Конфедерације индустрије Чешке Франтишеком Чалопеком. 

Весић и Никодијевић ће разговарати и са представницима других чешких и европских компанија које су заинтересоване за улагање у Београд, међу којима су„ ЕП холдинг” и „Веолија”.

Осим Весића и Никодијевића, у делегацији из Београда су и Стеван Никчевић, председник Мешовитог комитета за сарадњу Србије и Чешке и државни секретар у Министарству трговине и туризма, Радиша Момчиловић, в.д. директора Градског саобраћајног предузећа, Јовица Васиљевић, градски секретар за јавни превоз Града Београда, и Маша Радуловић, саветница у кабинету градоначелника Београда.