петак, 14. јун 2019.

Одржана панел-дискусија на тему аутизма

Члан Градског већа Фадиљ Еминовић присуствовао је пројекцији документарног  филма „As one” и панел-дискусији на тему аутизма, у организацији Амбасаде Уједињених Арапских Емирата у Београду.

Пројекција филма организована је у сарадњи са продукцијом „Image nation” из Абу Дабија и Савезом удружења Србије за помоћ особама са аутизмом. 

– У настанку аутизма наслеђе има велику улогу, али се још увек не зна који гени узрокују овај поремећај – рекао је Еминовић.

Он је истакао да би родитељи и наставници требало да буду максимално укључени у рад са аутистичном децом. 

– Документарни филм „As one” фокусиран је на децу, родитеље и наставнике. У дискусији су учествовали експерти за аутизам из Уједињених Арапсих Емирата и председница Удружења „Аутизам Европе” Зузана Силваши допринела је размени идеја на ову тему – додао је Еминовић.

Пројекцији филма одржаној у Народној библиотеци Србије присуствовали су представници Министарства омладине и спорта, амбасадор Специјалнних олимпијских игара Владимир Грбић, представници Министарства за рад, запошљавањ, борачка и социјална питања, као и представници институција које се баве особама ометеним у развоју.