петак, 14. јун 2019.

Градоначелник Радојичић учествовао у акцији чишћења савског приобаља

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици и министар за заштиту животне средине Горан Триван учествовали су данас у акцији чишћења Савског кеја – шеталишта и приобаља Саве иза блокова 45 и 70 на Новом Београду.

Радојичић је рекао да се примером најбоље учи и васпитава, а данас сви заједно дајемо допринос чистијем Београду.

– На овај начин подижемо свест да је неопходно водити рачуна о чистоћи града. Оно што један човек може да испрља, много других не може да очисти. Важно је да сви обратимо пажњу и да у том сегменту корак по корак поправимо свест и да наш Београд чинимо лепшим и бољим. Један од главних праваца развоја и визије Београда је да он буде чистији. Количина отпада око река је порука да можемо и морамо боље и одговорније да се понашамо – поручио је Радојичић и додао да се радо одазива на овакве акције.

Земље Европске уније су сјајан пример, од њих можемо да учимо, навео је градоначелник и додао да му је задовољство што са амбасадорима земаља Европске уније  шаље поруку да Београд, Србија и цела Европа треба да буду чистији.

Сем Фабрици је рекао да се данашњом заједничком акцијом показује како може лепо окружење да буде још лепше када се смеће покупи и рециклира. 

– Једноставна порука је да је животна средина нешто чему сви треба да допринесемо и где сви можемо да урадимо нешто за себе. Надамо се да ће и остали градови у Србији пратити овај добар пример, те да сви заједно покажемо како можемо да урадимо нешто за нашу животну средину – нагласио је Фабрици и изразио задовољство што је у овој акцији учествовао и градоначелник Београда.

Кампања „Погледај око себе” реализују Министарство за европске интеграције и Делегација Европске уније у Србији, у сарадњи са Министарством за заштиту животне средине.