среда, 10. јул 2019.

Радојичић отворио реконструисано игралиште у Учитељском насељу, урађено у складу са свим безбедносним прописима

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић отворио је данас реконструисано дечје игралиште у Улици Јелене Миоч, у Учитељском насељу на општини Звездара, које је изграђено у складу са најновијим правилником о безбедности дечјих игралишта и паркова.

Радојичић је навео да је у реконструкцију уложено шест милиона динара и нагласио важност извођења радова по најсавременијим стандардима како би се евентуално повређивање деце свело на минимум. Указао је да је игралиште потпуно ограђено, да се испод реквизита налази гумена подлога, као и да је омогућен приступ колицима.

– Заједно са околном зеленом површином, игралиште се простире на 1.500 квадратних метара, а ЈКП „Зеленило – Београд” је у реконструкцију уложило шест милиона динара. Посао је обављен по најсавременијим стандардима и ризик од повређивања деце је сведен на минимум. На игралишту су постављени реквизити намењени деци од две до четири и од пет до 12 година. Постављено је девет клупа, травњак је обновљен, а засађене су и нове биљне врсте – рекао је Радојичић.

Према његовим речима, за Град Београд је изузетно важно да постоји што већи број уређених игралишта јер је у данашње време веома битно да деца имају услове да проводе време ван куће и да се што више баве физичким активностима.

– Од почетка 2018. године до данас, ЈКП „Зеленило – Београд” је изградило или реконструисало 47 дечјих игралишта. У току ове године, планирано је укупно 28 игралишта, од којих се тренутно ради на 10. Игралишта уређена на овај начин смо раније виђали само у економски развијенијим земљама, али сада их има и у Београду. Када је правилан развој у питању, желимо да обезбедимо максимално добре услове свој деци Београда – додао је градоначелник.

Радојичић је истакао да Град Београд такође води рачуна да деца имају добре услове за игру, развој, образовање и здравствену заштиту.

– Руководство Општине Звездара веома добро ради свој посао и ово је четврто игралиште на њиховој територији које је уређено на овај начин. Важно је да се сви делови града равномерно развијају, као и да квалитет живота свих Београђана буде на највишем могућем нивоу – поручио је Радојичић.

Догађају су присуствовали председник општине Звездара Милош Игњатовић, председник Скупштине општине Звездара Александар Ерор, члан Градског већа ГО Звездара Владан Јеремић и извршни директор за оперативне послове ЈКП „Зеленило – Београд” Наташа Шишаковић.