четвртак, 11. јул 2019.

Почела исплата помоћи домаћинствима на левој обали Дунава

Исплата новца мештанима насеља на левој обали Дунава који су претрпели штету у поплавама почела је јуче, а до сада је издато 935 решења за исплату одштете која износи од једне до три просечне плате, изјавио је члан Градског већа Драгомир Петронијевић.

Он је гостујући на ТВ Студио Б нагласио да на овај начин Град Београд показује озбиљност, јер се  житељи ових насеља добро сећају колико су чекали на помоћ 2000. године, када је такође била поплава.

– Ми као држава, а пре свега председник Александар Вучић, који је приликом обиласка обећао помоћ, одржали смо реч. Тако ћемо држати реч и за канализацију – рекао је Петронијевић и подсетио да је у току тендер за чишћење канала у вредности од два милиона евра. 

Он је додао да до сада није рађено како треба, јер су преграђивани канали који су затрпани отпадом.

– Канали нису контејнери и зато још једном апелујем на грађане да не бацају ђубре у канале јер се последица овакве неодговорности грађанима враћа као бумеранг. Морамо сви заједно да чувамо своје животно окружење јер у супротном природа нас и те како опомиње – рекао је Петронијевић.

Он је подсетио да је Александар Вучић први председник који је отишао у насеља Попова бара и Котеж, иако то није баш било популарно, одмах после поплава када су грађани били озлојеђени. 

– Одржали смо реч и за седамнаест дана је почела исплата одштете и урађено 935 решења. Грађани ће добити суму у зависности од процене општинске комисије. Брзо смо радили и молимо грађане за стрпљење јер желимо да све урадимо како треба када је реконструкција у питању – рекао је Петронијевић.

Он је истакао да је данима на терену са представницима комуналних предузећа, из дана у дан ситуација се поправља захваљујући тимском раду са грађанима, те подсетио да ће у овом делу града у марту следеће године, како је и обећано, почети радови на изградњи канализације.