понедељак, 14. март 2016.

Градоначелник Мали са почасним грађанином Београда Тадашијем Нагаијем

Градоначелник Београда Синиша Мали састао се данас у Старом двору са бившим амбасадором Јапана у Србији и почасним грађанином Београда Тадашијем Нагаијем. На састанку је било речи о развојним инфраструктурним пројектима Београда, а амбасадор Нагаи је изразио задовољство приметним напретком у развоју комуналне инфраструктуре у граду.

Градоначелник Мали је овом приликом обећао помоћ Града Београда у припреми посете делегације Друштва јапанско-српског пријатељства из Токија у октобру ове године. Ово друштво окупља велики број угледних људи из привредног, културног, политичког и спортског живота Јапана.

Амбасадор Нагаи проглашен је почасним грађанином Београда 2010. године за изузетан допринос развоју односа између два народа, као и за велике донације превасходно у области здравства, образовања, јавног превоза и културе, које је Влада Јапана донирала Београду током његовог мандата у Србији.

У периоду од 2000. до 2010. године народ и Влада Јапана пружили су помоћ Београду у укупној вредности од 30,3 милиона евра.