среда, 27. април 2016.

Седница Скупштине града заказана за сутра

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић заказао је за сутра у 10 часова, 29. седницу градске скупштине. На дневном реду наћи ће се 53 тачке, од чега је 29 предлога планова и израда планова детаљне регулације. 

На дневном реду је Предлог одлуке о финансирању или суфинансирању пројеката из области унапређења безбедности саобраћаја на путевима на територији Београда које реализују удружења, као и о постављању станица за изнајмљивање бицикала на територији града. 

Одборници ће одлучивати и о правима и услугама социјалне заштите, као и о Предлогу одлуке о праву на накнаду дела трошкова боравка деце у предшколској установи чији је оснивач друго правно или физичко лице на територији Београда за радну 2016/2017. годину.

Пред одборницима је и сет одлука које се тичу акционог плана запошљавања, доделе пословног простора у циљу подстицања самозапошљавања и проширења пословања, као и подршке развоја иновативних делатности и самозапошљавања и подршке развоја женског предузетништва.

На дневном реду је и Предлог решења о давању на коришћење на период од 20 година, без накнаде, улаза у Ташмајданску пећину Јавном предузећу „Београдска тврђава”, а пред одборницима ће се наћи и допуњени предлози одлука о располагању становима града.

Међу тачкама дневног реда су и Предлог одлуке о начину, критеријумима и мерилима за избор програма и пројеката у туризму који се суфинансирају из градског буџета и Предлог одлуке о одређивању ближих техничких и других услова за угоститељске објекте који се не категоризују, а који се налазе у стамбеним зградама.

Очекује се и ребаланс програма пословања за 2016. годину ЈВП „Београдводе”, те расподела нераспоређене нето добити из ранијих година ЈКП „Јавно осветљење” и расподела преостале нето добити из 2014. године ЈП „Градско стамбено”. 

На дневном реду је и Предлог одлуке о проглашењу заштићеног станишта „Велико блато”, а извештај о раду за претходну годину поднеће Градско правобранилаштво,  Заштитник грађана града Београда и ликвидациони управници „Југоконцерта” и „Белеф центра” за 2015. годину. 

Пред одборницима је и Предлог одлуке о престанку важења одлуке о моделу и методу за спровођење поступка приватизације ПКБ-а, као и Предлог закључака о давању сагласности градоначелнику да у име Града Београда приступи споразуму градоначелника за климу и енергију и позиву Париза на акцију.