уторак, 24. мај 2016.

Дан здравља и рекреације сутра на Сави код ресторана „Стенка”

Под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину, а у организацији  Асоцијације „Спорт за све” сутра, 25. маја, од 14 до 18 и од 19 часова одржаће се Дан здравља и рекреације на Сави.

Манифестација ће се одржати на простору код ресторана „Стенка”, чиме се наставља традиција дана рекреације и здравља из осамдесетих година. Основна димензија је рекреација на обалама београдских река, промоција свакодневне физичке активности и дружење чланова велике породице рекреативаца у Асоцијацији „Спорт за све” Београда.

– Рекреативни спорт је један од приоритета у раду Секретаријата за спорт и омладину и наш циљ јесте да утичемо на свест грађана да се што више баве спортом и да им омогућимо све неопходне услове. Почетком марта почели су  бесплатни програми рекреативног пливања у организацији шест спортских центара, који су намењени студентима, старијим особама, особама са инвалидитетом и породицама. То је само један у низу пројеката које наш секретаријат спроводи – рекао је Славко Гак, секретар за спорт и омладину, и позвао грађане да присуствују  Дану здравља и рекреације на Сави и тако допринесу оваквим манифестација које промовишу здрав начин живота. 

Планирано време трајања спортско-рекреативних игара је од 14 до 18 часова (игре на води, веслање у кајацима, наградна вожња бродићима, риболовачко такмичење, игре прецизности на обали, пикадо такмичења, набацивање потковице, балоте, кување рибље чорбе, забавно-музички програм, плесна такмичења). После тога предвиђена је додела пехара и медаља.