уторак, 24. мај 2016.

Град Београд наставља бригу о спортистима са инвалидитетом

Представници Секретаријата за спорт и омладину уручили су данас у Скупштини града повоље о стипендирању младих и успешних  спортиста са инвалидитетом. 

Председник Спортског савеза спортиста са инвалидитетом Београда Велимир Кнежевић  указао је да Град Београд и ресорни секретаријат већ две године на овај начин помажу наше младе и талентоване спортисте са инвалидитетом.  

Он је навео да су за ову годину издвојена средства за три стипендије.  

– Средства ће бити додељена пливачици Ани Јововић, стрелцу Дејану Јокићу и кајакашу Арсену Арсеновићу. То нису велика новчана средства, али свакако представљају велико друштвено признање и даљи подстицај у њиховој каријери, као и подстицај за целу ту популацију  – истакао је Кнежевић. 
Овогодишњи стипендиста Ана Јововић изразила је захвалност Граду Београду на стипендији и додала да ће покушати да оправда указано поверење. Она је за Беоинфо истакла да још увек похађа Средњу туристичку школу на Новом Београду, да је чланица Параолимпијског комитета Србије и да тренира у СЦ „11. април”. Највећи успех у досадашњој каријери представљају четири златне и две бронзане медаље које је освојила на недавно завршеном Светском јуниорском првенству у Холандији. 

На конференцији  за новинаре за прве дане јуна најављено је традиционално Међународно такмичење у седећој одбојци,  чији је домаћин Клуб „Смеч” из Београда.