четвртак, 26. мај 2016.

Весић: Тромесечни омаж Дејвиду Боувију осликава космополитски дух Београда

Градски менаџер Горан Весић угостио је данас светски познатог музичког фотографа Брајана Рашића и најавио велики пројекат „Belgrade to Bowie”, који ће званично почети сутра. Рашићева изложба фотографија Дејвида Боувија, ретроспектива филмова, концерата и омота плоча, али и уметничке радионице – све ће то бити тромесечни омаж недавно преминулом енглеском музичару, уприличен у нашем главном граду, истакао је Весић.

– Била ми је част да подржим овај пројекат јер он осликава космополитски дух Београда и његову величину. У овом тренутку Београд је једини град који се на овај начин одужује Боувију. То је доказ и да је Београд престоница културе овог дела Европе – навео је Весић.

Градски менаџер је изразио и велику захвалност Брајану Рашићу јер без њега пројекат не би могао да буде реализован, а фотографије не би биле доступне јавности. 

Брајан Рашић је рекао да му је част што је његов родни град прихватио ову идеју.

– Емоција у мени је огромна и веома сам поносан што могу да поделим свој рад с Београдом и туристима који га посећују. Зато вам хвала – поручио је Рашић. 

На изложби, која ће трајати до 21. августа у „Кинотеци”, биће приказано више од сто Рашићевих фотографија, који је био ексклузивни фотограф Дејвида Боувија.  Реализацију овог пројекта подржао је градски менаџер, а уз подршку Града Београда и у сарадњи са фестивалом „DEV9T” Београд ће у јуну добити и мурал посвећен овом чувеном уметнику. 

Ауторка пројекта „Belgrade to Bowie” је Барбара Гарчевић, уз помоћ глумца Сергеја Трифуновића.