петак, 27. мај 2016.

У Батајници сутра рад соколских друштава, у Кошутњаку традиционалне народне вештине

Под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину, Савеза „Соко Србије” и Министарства омладине и спорта, а у организацији Соколског савеза Београда и Соколског друштва Батајница, у суботу, 28. маја, с почетком у 11 часова одржаће се jавни час – приказ рада соколских друштава на отвореним и затвореним теренима Соколског дома Батајница.

У овој манифестацији ће учествовати соколи свих узраста (од 3 до 90 година) из соколских друштава Батајница, Београд Матица, Вршац, Панчево и Сремска Митровица, Спортског удружења Шабачки соко и Спортско-рекреативног клуба Соко Сефкерин.

На јавном часу биће приказана соколска гимнастика и акробатика, партерни састави, плес и модерни плес, борилачки спортови (карате и теквондо), скокови са трамболине, ритмичка гимнастика, партерна гимнастика рекреативних вежби родитеља и деце и друго. 

За предстојећи викенд очекује нас и манифестација ,,Дан традиционалних народних вештина”, који организује Асоцијација „Спорт за све”. Под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину одржаће се сутра од 11 до 14 часова у Кошутњаку, на простору Велике ливаде.

– Наши суграђани ће имати прилику да за викенд  уживају у разноврсним спортском садржајима. Тако ће имати прилику да се упознају са активностима рада соколских друштава на територији Београда, као и гостију из друштава чланова Савеза „Соко Србије”. Наши суграђани ће кроз јединствен приказ свих активности имати прилику да уживају у лепотама овог спорта.  Такође, за све љубитеље спорта, Асоцијација „Спорт за све” организује манифестацију чији је циљ очување народног идентитета, као и приказа богатства традиције из области физичке културе, вештина и такмичења – рекао је Славко Гак, секретар за спорт и омладину.