петак, 24. јун 2016.

Промоција Београда у Бањалуци

У оквиру промотивних активности у градовима региона, „#GoBelgrade” караван Туристичке организације Београда је после Темишвара, Беча и Загреба стигао у Бањалуку, како би се гостима из Републике Српске представила туристичка понуда наше престонице за ову сезону.

Током дводневне промоције Београда, грађани Бањалуке ће имати прилику да на Тргу Крајина, главном градском тргу, виде уметничко-забавни програм посебно састављен за ову прилику. Међу извођачима су млади џезери Јеврем Ћосић и Владимир Тубић, који својим наступом најављују наступајући Џез фестивал у Дому омладине, затим играчи Уметничког центра „Талија”, као и познати београдски глумци Милан Милосављевић и Наташа Попоска, који у улогама кнеза Милоша и кнегиње Љубице изводе део туристичког програма у Скадарлији и Топчидерском парку. Уз забавни програм, посетиоцима се представљају и новине у туристичкој понуди Београда за ову годину као што су догађаји, фестивали, туристички програми, туре и брошура „Belgrade manual”.

 У сарадњи са туристичком организацијом града домаћина данас се у „Стакленцу” у парку Петра Коцића одржава и прес конференција на којој посетиоци, туристички посленици и представници медија могу да се упознају са различитим сегментима туристичке понуде, богатом културном баштином, туристичким садржајима, гастрономском понудом и догађајима и фестивалима у Београду, а потом и да уживају у дегустацији воћних ракија „Рaкиа бара”.

Овакво представљање Београда у Бањалуци и још 12 градова у региону има за циљ подизање видљивости и атрактивности главног града Србије, када је туризам у питању, и континуирани пораст промета туриста из региона.

Број туриста са територије Републике Српске је у прва четири месеца ове године порастао за 30, а број ноћења за 27 одсто.

После Бањалуке, караван „#GoBelgrade” ће се упутити у Софију.