четвртак, 30. јун 2016.

Завршена реконструкција нових паркова на Умки и у Остружници

Општина Чукарица завршила је реконструкцију још два нова парка. Један се налази на Умки, на углу улица 13. октобра и Миленије Ивановић, а други у Остружници, у Карађорђевој улици, на простору који се налази у непосредној близини Споменика палим борцима. Нова два кутка за уживање и рекреацију решиће проблем недостатка места са спортским садржајима за децу, али ће бити и простор за одмор за њихове родитеље, баке и деке.

Реконструисана игралишта обишли су данас председник општине Чукарица Срђан Коларић и чланица Општинског већа Виолета Јевђић.

– Уређење паркова и дечјих игралишта био је један од приоритета Oпштине Чукарица. Посебно сам поносан на чињеницу да је сваки од паркова уређен по највишим стандардима. Верујем да ће уређењем зелених површина, ови паркови постати праве оазе  за одмор и релаксацију, којима ће бити задовољна и деца и наши старији суграђани – рекао је Срђан Коларић.

Поред постављања модерних реквизита за игру најмлађих, Oпштина Чукарица је водила рачуна и о сигурности деце, те су поменута игралишта ограђена, а постављена је и тартан подлога за безбедну игру малишана. Поплочане су прилазне стазе, постављене су и нове клупе за одмор, као и корпе за отпатке.