четвртак, 30. јун 2016.

Потписани уговори за програме унапређења области социјалне заштите

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић потписала је данас уговоре са 32 удружења која ће спроводити програме унапређења области социјалне заштите на територији Београда. Удружења ће спроводити програме сходно одобреним средствима за финансирање развојних програма и у складу са задатим циљевима, а из области социјалне заштите и унапређења положаја и статуса припадника ромске популације.

– У другој половини 2016. године удружења ће реализовати програме који се односе на превенцију породичног насиља активностима идентификовања, информисања, едукације и пружања подршке потенцијалним жртвама и жртвама насиља у породици. Такође, неки од њих тицаће се и унапређења положаја интерно расељених лица и избеглица пружањем подршке у остваривању њихових права, унапређења положаја бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и породица палих бораца у граду Београду, затим пружања подршке припадницима ромске популације у циљу унапређења квалитета њиховог живота, образовања деце и одраслих, као и повећања нивоа социјалне укључености ових лица. Такође, један број програма ће се бавити и јачањем капацитета професионалаца у раду са осетљивим социјалним групама – истакла је Наташа Станисављевић.

Град Београд, додала је она, приоритетно развија и унапређује сарадњу са удружењима, те су за финансирање развојних програма удружења из области социјалне заштите и области унапређења положаја и статуса припадника ромске популације на територији Београда у 2016. години обезбеђена средства у укупном износу од 33 милиона динара.

Кроз партнерство јавног и цивилног сектора, Секретаријат за социјалну заштиту умногоме доприноси разноврсности програма који су усмерени ка најосетљивијим групама грађана, пружајући подршку удружењима која унапређују квалитет живота корисника ових програма.