петак, 1. јул 2016.

Међународни фолклорни фестивал сутра у Београду

Међународни фолклорни фестивал за децу и омладину „Понеси опанке” почеће сутра у 10 часова испред Храма Светог Саве, где ће се одржати свечана литургија, као и краћа презентација програма. После тога учесници, њих око 400, прошетаће главном улицом до Скупштине града, где ће се представити краћим програмом, и наставити до Калемегдана, где ће се програм и завршити, саопштавају из „Беоком сервиса”.

На фестивалу, поред домаћих, учествују дечји и омладински фолклорни ансамбли са скоро свих континената. Ове године очекује се учешће више група из иностранства: Румуније, Литваније, Грузије, Непала, Турске, Италије, Босне и Херцеговине, Молдавије и Грчке. Током трајања фестивала програми ће се одржавати и у другим градовима и општинама, у смањеном броју учесника и на више места истовремено, а обилазиће и дечје болнице и домове за стара лица, где ће одржати хуманитарне наступе.

„Понеси опанке”  је фестивал који се одржава традиционално већ петнаест година са програмом који се одвија на улицама града, што пружа могућност грађанима да виде и упознају културу и обичаје са различитих страна света. 

Покровитељи су Министарство културе и информисања и Секретаријат за културу.