петак, 1. јул 2016.

Затварање саобраћаја и измене режима линија током бициклистичке трке „Таленти Београда и Европе”

Током одржавања 4. међународне бициклистичке трке „Таленти Београда и Европе – Отворено првенство Београда 2016” сутра и прекосутра, 2. и 3. јула, биће измењен режим саобраћаја. Тако ће сутра од 14 до 17 часова доћи до затварања саобраћаја у Улици ушће и Булевару Николе Тесле, док ће у недељу важити посебна организација саобраћаја (за време проласка бициклиста) у Булевару ослобођења (са стартом у 9.30 часова) и на путу за врх Авале (око 11 часова и 30 минута).

Учесници бициклистичке трке ће се сутра од 14 до 17.15 часова кретати следећом трасом: Старт/циљ, испод Бранковог моста (код гараже републичких органа) – улево поред ресторана „Ушће” – улево поред Парка пријатељства – улево у леву траку Булевара Николе Тесле – улево на Ушће до циља испод Бранковог моста, уз асистенцију Саобраћајне полиције.

Возила јавног градског превоза ће се током одржавања трке на стази Ушће у наведеном периоду кретати измењеном трасом па ће се возила са линија 15, 84, 704, 706 и 707 уместо Булеваром Николе Тесле, на делу трасе од Бранковог моста до Улице трешњиног цвета, у смеру ка Земуну, кретати Булеваром Михајла Пупина и Улицом трешњиног цвета, а у повратку возила са ових линија користиће редовну трасу. Возила са линије 60 ће у време одржавања трке саобраћати следећом трасом: у смеру ка окретници „Нови Београд – Топлана”: Бранков мост – Милентија Поповића – интерна саобраћајница – Владимира
Поповића – Земунски пут – Бродарска и даље редовном трасом, а у повратку возила са ове линије користиће редовну трасу. 

Учесници бициклистичке трке ће се у недељу, 3. јула, од 10 до 12 часова кретати следећом трасом: незваничан старт испред СЦ „Бањица” кроз Бањичку шуму у Булевару ослобођења – званичан старт на Авалском путу после раскрснице Булевара ослобођења и Црнотравске улице и даље Авалским путем до окретишта у Раљи – у повратку истом трасом до подножја Авале – десно на Авалу – циљ испред хотела „Авала”, уз асистенцију Саобраћајне полиције.

Током проласка учесника трке на стази Београд – Раља – Врх Авале, возила јавног градског превоза ће у зависности од услова на терену чекати на траси док се не успостави редован режим саобраћаја, односно користити алтернативне трасе.