петак, 1. јул 2016.

Синиша Мали: „Београдски ноћни маркет” представља ново лице престоничких пијаца

Градоначелник Београда Синиша Мали, градска секретарка за привреду Тијана Маљковић и директор „Градских пијаца” Иван Сочо присуствовали су вечерас  другом „Београдском ноћном маркету”, који  се одржао на Каленић пијаци. Градоначелник је истакао да ова манифестација  представља ново лице престоничких пијаца.

– Циљ нам је да промовишемо београдске пијаце као бренд нашег града, који ће бити интегрални део туристичке понуде,  као што је случај у свим великим градовима  света.  Вечерас, што нам је и био циљ, грађани могу да осете нови дух пијаца. Сви који вечерас дођу на Каленић пијацу биће у прилици да пробају домаћу храну и пиће и уживају у доброј музици – истакао је Мали и најавио наставак акције од септембра на пијаци на Сењаку, Земунској  и поново Бајлонијевој пијаци.

Када је реч о реконструкцији београдских пијаца, градоначелник је рекао да ће се Каленић пијаца радити у четири фазе, док се њен завршетак очекује за годину и по дана. Такође, како је навео, од наредне године креће реконструкција Палилулске, Видиковачке,  Борчанксе и пијаце на Сењаку.

– Пијаце су места где Београђани проводе велики део свога времена и где треба да се осећају пријатно, као што је то случај и у другим великим градовима света – истакао је градоначелник.

Циљ акције је да се Београђанима представи нови концепт беогрдаских пијаца, које нуде богат садржај са најквалитетнијом храном  од домаћих прозвођача целе Србије, закључио је Иван Сочо.  

Догађају је присусвовало неколико хиљада Београђана, који су били у прилици да пробају домаћу храну и пиће и уживају у музици Ђуре и „Морнара”.