петак, 22. јул 2016.

Београд кроз објектив фотографа из Јапана

Јапански уметник и фотограф Јујa Мацуо, који већ две године путује по Европи, био је данас, на позив градског менаџера Горана Весића, гост Града Београда. У здању Старог двора пријему су присуствовали и заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, главни градски урбаниста Милутин Фолић и директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић.

Јујa Мацуо je први пут  боравио у Београду у фебруару ове године, а пре три недеље је поново стигао у главни град Србије и направио серију изванредних фотографија којима је истакао лепоту и разноликост Београда.

Заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић нагласила je да Град Београд придаје посебну пажњу гостима нашег града који улажу додатни напор да га промовишу у свету, представљајући тако његове амбасадоре културе.

– Градски менаџер искористио je ову прилику да угости господина Мацуа у Старом двору и захвали му на серији успешних фотографија и љубави коју показује према Београду. На пријему смо разговарали о улицама и локацијама које би могао да посети, а након састанка заједнички смо обишли ово старо здање и госту објаснили улогу и значај овог споменика културе у историји модерне Србије. Јапан и Србију повезује велико пријатељство и међусобно поштовање и било нам је велико задовољство да госту из Јапана помогнемо и омогућимо да обиђе неке за њега непознате локације којима ће моћи додатно да ослика традицију, дух, културу и људе Београда – рекла је Андреа Радуловић.

Градски менаџер том приликом је Мацуу уручио и пригодан поклон, књигу о Београду.