среда, 27. јул 2016.

Отворен филмски конкурс за „Green Fest”

Центар за унапређење животне средине отворио је конкурс за такмичарске филмове који ће бити приказани на Седмом међународном фестивалу зелене културе „Green Fest”, који ће бити одржан од 15. до 18. новембра у београдском Дому омладине, под слоганом „Један дан на Земљи”.

На конкурс, који је међународног карактера, могу се пријавити филмови о животној средини, екологији, природи, као и иновацијама и технологијама које доприносе смањењу човековог утицаја на планету. У разматрање ће бити узети филмови произведени након 1. јануара 2014. и чије трајање не прелази 60 минута. Потребна документација за пријаву може се пронаћи на званичној страници фестивала – www.greenfest.rs.

Рок за пријаву на конкурс је 15. септембар, док ће списак филмова који су ушли у селекцију за приказивање бити објављен до 20. октобра. 

Филмови ће бити награђени у укупно седам категорија: Најбољи филм фестивала, Најбољи српски филм, Најбољи филм о природи, Најбољи анимирани филм, Најбољи кратки филм, Најбољи филм до 1 минута, Најбољи омладински филм (до 30 година).

Овогодишњи „Green Fest” одржава се уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, Секретаријата за културу Града Београда, Делегације ЕУ у Србији и ЕУ Инфо центра, као и многобројних партнера и пријатеља.