среда, 27. јул 2016.

Београд домаћин Светског првенства у решавању шаховских проблема

Светско првенство у решавању шаховских проблема и 59. конгрес Светске федерације проблемског шаха, биће одржани у Београду од 30. јула до 6. августа, најавио је члан Градског већа Драгомир Петронијевић на конференцији за новинаре у Скупштини Београда.

– Част ми је што у име Града Београда могу да најавим Светско првенство у решавању шаховских проблема. У наш град ће доћи око 200 учесника из 39 земаља, што је одлично за промоцију Београда. Надам се да ће учесници и организатори бити задовољни ангажманом Града Београда и да ћемо имати још прилика да организујемо такмичења попут овог – истакао је Петронијевић.

Он је додао да су партнери у организацији такмичења Туристичка организација Београда, Секретаријат за спорт и омладину, као и Секретаријат за привреду.

– Сви такмичари ће имати прилику да упознају наш град и понесу лепе утиске, а како бисмо промовисали овај шампионат на најбољи начин, започели смо кампању по београдским школама. Волели бисмо да што већи број младих људи посети Светско првенство и окуша се у шаху и решавању шаховских проблема – додао је Петронијевић.

Конференцији су присуствовали и председник Друштва шаховских проблемиста Србије Борислав Гађански, извршни директор Шаховског савеза Београда Драган Котевски, репрезентативац Србије Бојан Подинић и омладински репрезентативац Марко Ложајић.