петак, 29. јул 2016.

Ново игралиште, терен за баскет и еко-зона у насељу Нова Галеника

У Улици Јована Стојисављевића у насељу Нова Галеника, на међублоковској зеленој површини, радници ЈКП „Зеленило – Београд” раде на уређењу зелене површине на простору од 6.000 квадратних метара.

Како је саопштено из овог предузећа, пре санације на овој површини налазила се велика травната површина са дечјим игралиштем које је било старо колико и само насеље. Новим решењем станари овог насеља имаће на располагању простор за разоноду, како најмлађи суграђани тако и они нешто старији. Свој кутак добиће и љубитељи паса.

Површина ће изградњом централне комуникацијске стазе ширине 2,2 метра бити подељена на два дела са различитим типом садржаја. Са једне стране стазе биће изграђено дечје игралиште и спортски терен, док ће са друге стране бити изграђена „пет зона” за слободно пуштање паса.

На платоу дечјег игралишта планирано је постављање осам дечјих реквизита из програма „Зеленила”, распоређених на гуменом застору.

На спортском терену ће бити конструкција са кошем, а предвиђено је и да се угради девет клупа и седам бетонских ђубријера. „Пет зона” ће заузимати површину од 800 квадратних метара, а цео простор ће бити ограђен жичаном оградом. Унутар ове зоне предвиђена је једним делом израда ободне стазе од бетонских плоча сиве и жуте боје и веће слободне травнате површине за псе. Биће постављене четири клупе за седење, ђубријере, као и чесма за псе.

Након грађевинских радова засадиће се три стабла брезе, осам стабала граба и зимзеленог жбуња, а планирана је и обнова таравњака на површини од око 600 квадратних метара.