петак, 29. јул 2016.

Завршено асфалтирање платоа пијаце „Скадарлија”

Радови последње фазе асфалтирања дела платоа пијаце „Скарадлија” завршавају се данас. У понедељак ће на том делу пијаце почети постављање репарираних тезги, како би се обезбедили бољи услови продаје за закупце и угоднија куповина за потрошаче. Уследиће реорганизација и овог дела пијачног платоа, која подразумева нови распоред и шире пролазе између тезги.

Током асфалтирања пијачног платоа пијаца је све време радила како би се омогућило продавцима да наставе са радом, а купцима да се снабдевају свежим намирницама. Поред изузетно лоших временских прилика, све фазе асфалтирања пијаце завршене су у предвиђеном року, како је из ЈКП „Градске пијаце” обећано на почетку радова.

Након више од 50 година без улагања, пијаца „Скадарлија” ће добити изглед какав заслужује једна од најстаријих и најпосећенијих пијаца у Београду. Током јесени, на пијачни плато биће допремљене нове тезге, које ће обезбедити већи простор за излагање и складиштење производа, бољу изолацију тезги као и наткривеност, која ће омогућити заштиту купаца, продаваца и производа од неповољних временских услова. 

ЈКП „Градске пијаце” захваљују суграђанима на указаном стрпљењу приликом извођења радова и обећава да ће наставити да ради на унапређењу услова куповине и продаје, како би београдске пијаце постале модерни центри трговине храном.