недеља, 31. јул 2016.

Андреа Радуловић: Белеф у потпуности оправдао очекивања публике

Јубиларни Београдски летњи фестивал, 25. по реду, оправдао је у потпуности очекивања београдске публике, рекла је заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић обраћајући се званицама на затварању Белефа.

Са више од тридесет програма, међу којима су били концерти класичне и џез музике, позоришне представе, програми визулне уметности, модне ревије, као и огромним бројем посетилаца, показан је изузетан значај Белефа, навела је Андреа Радуловић.

– Број домаћих и страних посетилаца износио је око двадесет хиљада, што је дупло више него лане, а то доказује да је Организациони одбор одлично урадио свој задатак. Посебно нас радује чињеница да су програме посећивали млади, што показује да умеју да цене културу – истакла је Андреа Радуловић.

Она је додала да је Белеф ове године објединио и традиционално и модерно, чиме је оправдао чињеницу да је манифестација од значаја за Град Београд. 

– Захваљујући оваквим манифестацијама, Београд је европска престоница туризма, али и културе – поручила је Радуловићева.

У препуном „Сава центру” на затварању манифестације наступио је Државни академски кореографски ансамбл „Берјоска” из Москве, који је 1948. године основала Надежда Сергејевна Надеждина.