субота, 13. август 2016.

Одржана манифестација „Животно играње“: Промоција шаха и правих вредности

Помоћник градоначелника Борко Милосављевић отворио је манифестацију „Животно играње“ у СРЦ „Пионирски град“ у Кошутњаку и том приликом поручио да Град Београд на овај начин промовише шах као спорт, али и праве вредности. 

– Присуствујемо манифестацији „Животно играње“, чији је циљ да промовише шах и здрав дух. Данас ћемо имати симултанку на 64 табле и основна сврха ове манифестације јесте да покажемо да је шах спорт који спаја све генерације. Сигуран сам да свако од нас памти детињство по првим потезима на шаховској табли и то је поента, да је шах игра која може све да нас уједини, а у исто време и да се игра у свим животним добима – рекао је Милосављевић. 

Према његовим речима, Град Београд на овај начин промовише и СРЦ „Пионирски град“, који је пре само годину и по дана био потпуно ван функције. 

– Пре годину и по дана смо затекли предузеће које је било потпуно девастирано, а данас је враћено својој основној функцији, да буде предузеће које пружа услове за рекреацију и спорт. За само 18 месеци успели смо да вратимо ово предузеће на прави пут, да обновимо и изградимо терене, уложимо 40 милиона динара у инфраструктуру и обнову централне зграде. Такође, ове године идемо са новом инвестицијом од преко 50 милиона динара, како бисмо довршили све терене и стазе, а оно што је главно и што је највећи инвестициони подухват у СРЦ „Пионирски град“ јесте изградња павиљона – оценио је помоћник градоначелника. 

Милосављевић је прецизирао да ће изградња павиљона почети наредне године, као и да је Агенција за инвестиције преузела пројекат обнове и реконструкције. 

–  Најбитније је да ће Пионирски град поново бити центар за окупљање деце из читаве Србије и региона. Велико ми је задовољство што Град Београд на овај начин промовише шах и праве вредности – поручио је Милосављевић. 

Манифестацији је присуствовао и директор СРЦ „Пионирски град“ Љубомир Јовановић, а са најмлађим шахистима симултанку на 64 табле играли су интернационални мајстори и велемајстори Срђан Цветковић, Славиша Маринковић, Горан Арсовић, Бошко Абрамовић и Михаило Стојановић.