петак, 19. август 2016.

Синиша Мали: Мала сала Комбанк арене биће спремна за ЕП у атлетици

Агенција за инвестиције и становање Града Београда расписала је јавну набавку за избор извођача радова на реконструкцији и адаптацији мале сале у оквиру комплекса  Комбанк aрене, а очекује  се да ће радови бити завршени до одржавања Европског првенства у атлетици у марту следеће године,  рекао је градоначелник Београда Синиша Мали.

Он је подсетио да је ова сала предвиђена за припрему, рекреацију и загревање спортиста пред  такмичења у великој дворани Комбанк aрене, са којом је повезана топлом везом и као таква има кључну улогу у организовању великих спортских такмичења  у  Београду.

– Мала сала је од изградње Комбанк aрене ван функције, никада није довршена, није добила употребну дозволу и потпуно је несхватљиво да један такав простор са много потенцијала не служи сврси. Ово је још један од наслеђених пројеката од претходне градске власти који је остао недовршен. Одлучили смо да решимо нагомилане проблеме и да малу салу приведемо намени, за шта смо у претходном периоду показали чврсту вољу и успели да ствари померимо са мртве тачке – рекао је градоначелник Мали.

Он је изразио очекивање да ће најкасније у октобру почети радови, како би мала сала била у потпуности спремна до Европског првенства у атлетици, у марту 2017. године.

– Жеља нам је да обезбедимо нашим спортистима одличне услове и потребну инфраструктуру, како би наставили да нижу успехе. Ово је пројекат који је недостајао Београду. Када оспособимо малу салу, Комбанк aрена ћe имати идеалне услове за одржавање међународних спортских манифестација и тренирање наших спортиста – рекао је Мали и додао да ће мала сала након ЕП у атлетици бити на располагању спортским клубовима, намењена за мале спортове, као и за развој аматерског, рекреативног и дечјег спорта.

Градоначелник је напоменуо да ће Комбанк арена до краја године набавити „медијску коцку”, која ће омогuћити публици бољи угођај на будућим дешавањима, од којих ће Европско атлетско првенство бити прво у низу.