уторак, 23. август 2016.

Мали: Град готово дуплирао новчана издвајања за спорт

Град Београд је издвојио скоро милион евра за сређивање мале хале Комбанк арене и тај посао ће бити завршен до Европског првенства у атлетици у марту наредне године, каже градоначелник Синиша Мали, наводећи да је град скоро дуплирао издвајања за спорт у односу на пре две године.

Каже и да је Европско првенство у атлетици највећи спортски догађај у Београду следеће године, поручује да ће мала хала бити потпуно спремна, те подсећа да она у ствари никад није била стављена у функцију од када је арена направљена.

Мала хала, како је објаснио, треба да буде везана за велику, да послужи као припремна хала, а надлежни планирају да је после тог првенства отворе за мале спортове, и да она буде још један спортски инфраструктурни објекат у граду. 

– Охрабрују нас успеси олимпијаца у Рију, где су се „мали”' спортови показали као добри, у којима освајамо медаље. Али је неопходно да имамо више инфраструктуре, како бисмо спортистима дали могућност да тренирају у нормалним условима – рекао је Мали Танјугу.

Наводећи да је ове године завршена обнова Ташмајдана, он додаје да ће град уложити више од 45 милиона динара у уређење Пионирског града.

Истиче и да је град, у односу на пре две године, готово дуплирао издвајања за спорт, што у бројкама износи 430 милиона динара за 2014. и 780 милиона ове године. 

Он наводи више од 15.000 сати бесплатних термина у свим спортско-рекреативним центрима, који су на располагању грађанима, али и малим клубовима, јер могу да их користе бесплатно, а то ће све, тврди, омогућити да нам се деца и млади више баве спортом.

Кад је реч о спорту у школама, Мали подсећа да је пре две године 4.000 дечака и девојчица учествовало у различитим такмичењима, а сада их је, тврди, више од 20.000.

– Не могу да кажем да је стратегија града део наших успеха у Рију, али могу да кажем да на овај начин стварамо снажну базу и здраву основу за развој наше деце која ће можда бити будући шампиони – рекао је Мали.