уторак, 23. август 2016.

Београђани дочекали српске олимпијце

Београђани и гости престонице вечерас су испред Дома Народне скупштине дочекали наше најбоље олимпијце. Више хиљада навијача клицало је српским освајачима медаља са управо завршених Летњих олимпијских игара у Рио де Жанеиру. 

Освајач прве медаље за Србију у Рију златни рвач Давор Штефанек истакао је да је испунио обећање дато навијачима пре две године и најавио учешће на Олимпијским игрaма, 2020.  у Токију. Капитен ватерполо репрезентације Србије Живко Гоцић  поручио је да је поносан што је могао да буде капитен репрезентације која се окитила златном медаљом на Олимпијским играма, једином која им је недостајала у богатој ризници.
 
Селектор кошаркашке мушке селекције Александар Ђорђевић подсетио је да је као активан играч био на истом месту пре 20 година, али да је вечерас још поноснији. „Велико хвала елити српског спорта,  која игра за младост Србије”, истакао је Ђорђевић, чија је екипа освојила сребрну медаљу.  

Селектор женске одбојкашке репрезентације Зоран Терзић додао је да су све време осећали огромну подршку која је стизала од навијача из Србије.
  
– Медаља је била наша жеља, али ово је наш сан. Хвала вам што смо досањали наше снове – истакао је Терзић, док је капитен бронзаних кошаркашица Милица Дабовић захвалила свима што су били шести играч и ветар у леђа у кључним тренуцима.
 
Великом броју окуљених грађана обратили су се и сребрни веслачи из Рија, Марко Томићевић и Миленко Зорић, као и теквондисткиња Тијана Богдановић. На крају великог славља, српски олимпијци су отпевали химну „Боже правде” и навијачку песму „Играј и победи".