среда, 24. август 2016.

Београдски карневал бродова у суботу на Савској променади

Традиционална градска манифестација Београдски карневал бродова биће одржан у суботу, 27. августа, на Савској променади, између Бранковог и моста Газеле, најављено је из Туристичке организације Београда. 

Манифестација почиње у 17 часова, а званични почетак карневала биће обележен спуштањем у воду макета бродова, радова ученика ОШ „Ђуро Стругар”. У програму ће наступити Дечји културни центар Београда, у коме учествују Миња Субота, Ивана Петерс, Леонтина Вукомановић и Хор „Чаролија”, док ће поворка карневалских група продефиловати шеталиштем. 

Програм на води почиње у 18.30 часова, када ће окићена пловила из око 20 београдских марина дефиловати акваторијем између Бранковог и Газеле. Међу учесницима програма на води, поред речних бродова и чамаца, у циљу афирмације спортско-рекреативних активности представиће се и једриличарски, веслачки и наутички клубови. Пријаве су у току, a заинтересовани се могу пријавити на djzivanovic@tob.rs.

Програм на бини се наставља од 20 часова, када ће наступити Уметнички центар „Талија”, затим плесачи београдских плесних школа, виолинисткиња Катарина Ђокић, гудачки квартет Пандора и група „Неверне бебе”. 

Посетиоци карневала ће током читаве манифестације имати прилике да уживају у пратећем програму на обали, дуж Савске променаде. Најмлађи посетиоци ће моћи да уживају у бројним радионицама, играоницама у зони програма за децу. У зони рукотворача, на тезгама дуж шеталишта биће изложени производи домаће и народне радиности, сувенири и уметнички предмети. Посетиоцима ће на располагању бити и два инфо-пулта Туристичке организације Београда, где ће моћи да добију информације о програму дешавања, као и бесплатне карневалске маске. 

Крај манифестације, као и претходних година, обележиће велики карневалски ватромет. 

Организатор је Туристичка организација Београда. Београдски карневал бродова се организује под покровитељством Града Београда и уз помоћ и подршку свих градских служби, јавних и комуналних предузећа и институција.