четвртак, 25. август 2016.

Весић: Потписан уговор за уређење Обилићевог венца

Градски менаџер Горан Весић потврдио је да је у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда потписан уговор за извођење прве фазе уређења Обилићевог венца. 

– Радови ће почети до краја септембра, по прибављању неопходних банкарских гаранција и полиса осигурања, трајаће четири и по месеца, а вредност радова је 216 милиона динара – истакао је Весић, нагласивши да ће извођачи радова поштовати задати рок. 

 Он је истакао да ће се радови у првој фази изводити на Обилићевом и Топличином венцу, затим у Улици царице Милице, као и у Делијској. . 

– Укупна површина за уређење је преко пола хектара. Пројектом је предвиђено да ове улице буду пешачке, као део Београдске централне пешачке зоне, у којој се од 1987. године примењују заједнички технички и естетски критеријуми – казао је градски менаџер.

Осим партерног уређења, поставиће се нова водоводна мрежа, уредиће се систем за одвођење кишних вода, биће постављен систем за заливање зеленила и јавно осветљење. Предвиђено је да се око 80 одсто површина поплоча, а уз објекте и на местима оптерећења поставиће се ситне коцке. Ограде дрвећа и корпе за отпатке биће по облику и материјалима као и у Кнез Михаиловој улици. Предвиђено је постављање 41 канделабра, око 48 стабала високог дрвећа, а зелене површине чиниће око 1.500 квадратних метара.