петак, 26. август 2016.

Акција против уличне продаје половних књига којом се отежава одвијање саобраћаја

На основу пријава грађана да је у Косовској улици због уличне продаје половних књига и уџбеника нарушен комунални ред и отежано одвијање саобраћаја, реаговали су инспектори Одељења за инспекцијски надзор над трговином у оквиру Секретаријата за инспекцијске послове, саопштено је из овог секретаријата.

Према речима градске секретарке за инспекцијске послове Соње Подунавац, они су, уз асистенцију Комуналне полиције и учешће ЈКП „Градска чистоћа”, 23. и 25. августа извршили инспекцијски надзор над трговином ван продајног објекта.

– На лицу места је затечен већи број лица која су продавала књиге из возила или са јавне површине и која немају својство трговца. Због обављења делатности за коју нису регистровани, а на основу Закона о инспекцијском надзору, за два лица је решењем наложено да изврше упис у основни регистар, изречена мера забране рада, одузета је роба –  1.227 половних уџбеника. Против њих ће се поднети захтеви за покретање прекршајног поступка – рекла је Соња Подунавац и додала да се морају поштовати правила и да оваквом продајом не сме да се нарушава комунални ред и отежава одвијање саобраћаја.