петак, 26. август 2016.

„Трофеј Београда” за викенд на Бањици

Куглашки савез Београда, под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Београда, организоваће у суботу и недељу, 27. и 28. августа, у куглани на Бањици „Трофеј Београда” који ће окупити младе куглаше из Словеније, Републике Српске, Македоније и Србије.

– Секретаријат за спорт и омладину подржава популаризацију и развој спорта међу младима у систему такмичења „Трофеј Београда”, који се одржава у скоро свим спортовима. „Трофеј Београда” у куглању има изузетну традицију и углед у региону, јер долазе веома талентовани и већ афирмисани куглаши и куглашице. Обезбедили смо медаље и трофеје за најуспешније – истакао је Новица Тодосејевић, самостални стручни сарадник Секретријата за спорт и омладину Београда.

Свечано отварање је у суботу у 12.30 часова у куглани на Бањици, после којег ће од 13 часова играти јуниорке. У недељу од 10 часова је наставак такмичења, када ће на стазе изаћи јуниори. Милица Антић је у име Куглашког савеза Београда, чији је председник Новак Обрадовић, истакла да ће надметање ове године окупити преко 40 куглашица и куглаша.

– Из Словеније долазе четири јуниорке, а имаћемо још 12 куглашица из српских клубова. На овај начин Куглашки савез Београда помаже и развој женског куглања. У мушкој конкуренцији играће пет екипа, из Словеније, Републике Српске, Македоније и Србије. Захваљујемо Секретаријату за спорт и омладину Београда, који изузетно помаже наш савез у организацији овог турнира и спровођењу годишњег програма – изјавила је Антићева.