субота, 27. август 2016.

Настављају се радови на уређењу пијаце „Каленић”

Ове недеље су настављени радови у оквиру прве фазе реконструкције пијаце „Каленић“, који подразумевају обнову и рестаурацију северне капије, саопштено је из ЈКП „Градске пијеце”.

Ова капија се налази до Улице Максима Горког и представља део архитектонског наслеђа из прве половине 20. века. Њеном обновом „Градске пијаце” желе да сачувају традиционални изглед и дух, који је Влајко Каленић оставио Београду као задужбину.

Радови прве фазе на пијаци „Каленић“ отпочели су уклањањем дотрајалих локала и постављањем нових, монтажних, објеката у Улици Максима Горког. У прве две ламеле локала уселили су се закупци, док ће финализација истих бити по њиховим захтевима. Током следеће недеље очекује се завршетак ових радова.

Приликом израде идејног решења за нове монтажне објекте водило се рачуна о њиховом сједињавању у визуелни пејзаж будуће реконструкције и традиционалне улоге пијаце „Каленић” у ширем историјском и културном смислу.

Након завршетка радова на северној капији, приступиће се уређењу јужне капије и замени локала у Његошевој улици, чиме ће прва фаза реконструкције ове пијаце бити завршена.