уторак, 30. август 2016.

Београд домаћин 14. Светске географске олимпијаде

У организацији Регионалног центра за таленте – Београд 2, Град Београд ће наредне године, од 1. до 9. августа, бити домаћин 14. Светске географске олимпијаде, саопштено је из Секретаријата за спорт и омладину.

Светска географска олимпијада је међународно такмичење из географије које окупља најбоље ученике света, узраста између 16 и 19 година.

– Београд је изабран да буде домаћин Светске географске олимпијаде 2017. године, што представља изузетну част и велику одговорност за све нас. Ако се узме у обзир да је 12. Олимпијада одржана у Москви, 13. у Пекингу, а да су након Београда домаћини Монтреал и Хонг Конг, јасно је да је наш град сврстан у ред највећих светских метропола. Београд је показао да је на висини задатка када је у питању организација великих манифестација и верујем да ћемо сарадњом свих надлежних институција представити наш град у најбољем светлу – рекао је градски секретар за спорт и омладину Славко Гак. 

Он је додао да се очекује учешће преко 500 такмичара из више од 50 земаља, као и да су на минулој Олимпијади у Пекингу српски такмичари остварили изузетне резултате.