среда, 31. август 2016.

Манифестација „Старост за младост” у суботу на Ади Циганлији

Спортска манифестација „Старост за младост”, у организацији удружења „Сениор” и Српског савеза за рекреативни спорт особа са инвалидитетом, биће одржана у суботу, 3. септембра на Ади Циганлији уз подршку Града Београда.

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић истакао је на данашњој конференцији за новинаре да је ова манифестација прилика да се организује дружење младих и старијих суграђана, а да ће на такмичењима у разним дисциплинама сви учесници сигурно бити победници, без обзира на резултате. 

– Драго ми је да у име Града Београда могу да подржим ову акцију. Важно је да наше најстарије суграђане мотивишемо да се баве спортом, а исто важи и за најмлађе. Град Београд је у својој стратегији, уз школски спорт који је приоритет, пажњу усмерио и на рекреативни спорт, а оваквим манифестацијама, којих има све више, желимо да мотивишемо најстарије суграђане да проводе време у природи и да се рекреирају. Наши старији суграђани су изградили овај град и ову земљу и ово је најмање што можемо да урадимо за њих – истакао је Петронијевић. 

Председник Савеза за рекреативни спорт за особе са инвалидитетом Нино Манојловић истакао је да за сада постоји око 50 пријављених учесника, као и да ће бити организована такмичења у шутирању тројки, шутирању на гол, боћању, пикаду, као и да ће све бити адаптирано према могућностима учесника. 

– Екипе ће бити мешовите од по пет такмичара, а сви заинтересовани могу да се пријаве до пола сата пре почетка такмичења, које је заказано за 10 часова на спортским теренима са новобеоградске стране Аде Циганлије – рекао је Манојловић. 

Председник удружења „Сениор” Ненад Симић казао је да ће манифестација трајати до 16 часова и позвао све који су у могућности да учествују или дођу да бодре такмичаре. 

– Надамо се да ће ова манифестација постати традиционална и да ћемо већ наредне године имати још већи одзив. Најстаријим суграђанима потребан је овакав вид дружења, како би осетили бригу друштва које им на тај начин показује да их није заборавило – оценио је Симић.