субота, 3. септембар 2016.

Одржано такмичење у припремању рибље чорбе на „Fish fest”- у

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић и секретар за привреду Града Београда Милинко Величковић отворили су данас такмичење у припремању рибље чорбе на „Fish fest”-у, који се по десети пут одржава код „Куле Небојша”. 

Петронијевић је истакао да Сава и Дунав представљају двориште српске престонице, а фестивал „Fish fest” доприноси повећању свести о њиховом очувању код становника престонице, власника бродова и сплавова, а пре свих код младих људи, додавши да су реке наше огледало. Он је пожелео учесницима такмичења срећу у данашњем такмичењу и да победи најбољи. 

Секретар за привреду је указао да фестивал посети велики број грађана престонице, али и гостију из земаља у региону, као и да ће се Секретаријат трудити да уведе иновације и додатно побољша овај фестивал. Такође је истакао да оваквих манифестација у Београду треба да буде што више, јер доприносе промоцији нашег главног града и повећању броја домаћих и страних туриста. 

Председница Спортско-рекреативног удружења особа са инвалидитетом Србије Милада Лазић додала је да заједно са Српским спасилачким тимом, потпомогнути пријатељима из Зрењанина, Ваљева и Шапца, учествују на такмичењу у припремању рибље чорбе и да се нада добром резултату.

Драган Чериновић, представник Центра за превентивну медицину и хроно исхрану „Др Гифинг”, каже за Беоинфо да нема специјалног рецепта у припремању рибље чорбе, осим што је спремају без уља, брашна и запршке, што им је једне године донело друго место на такмичењу.   

Такмичење се одржава уз подшку Секретаријата за привреду Града Београда, Туристичке организације Београда и Туристчке организације Србије.