петак, 16. септембар 2016.

Отворена реновирана амбуланта у Бегаљици

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић и градски менаџер Горан Весић присуствовали су данас отварању реновиране здравствене станице у Бегаљици, у коју је уложено 10,3 милиона динара.

Младеновић рекао је да је та здравствена станица резултат заједничког рада Канцеларије за јавна улагања Владе Србије, Града Београда и Општине Гроцка. 

– Посебну захвалност дугујемо и ЕУ чијим средствима је до реконструкције амбуланте у Бегаљици и дошло. Реконструкција је започета пре више од годину дана и за то је издвојено 10,3 милиона динара. Општина Гроцка је издвојила средства за намештај и све оно што је неопходно да амбуланта проради. Данас смо поставили стандарде како би требало да изгледају амбуланте у свим нашим насељима – истакао је Младеновић.

Према његовим речима, сада ће мештани овог дела Гроцке моћи да користе услуге физикалне терапије која се осам година није обављала у овој здравственој станици. То ће, уверен је Младеновић, донети олакшање грађанима који су морали да путују до центра Гроцке или да иду у неке друге домове здравља у центру Београда, како би добили здравствену услугу.

Градска секретарака за здравство Вера Дражић казала је да се у здравственој станици налази службе опште медицине, стоматологије и физикална медицина.

– Град Београд је определио средства за набавку нове опреме за службу физикалне медицине и рехабилитације. Очекујемо да ће та опрема у року од месец дана стићи у ову здравствену станицу – нгласила је она и додала да ће Град Београд током ове године за медицинску опрему и мања инвестициона улагања у здравствене објекте у Гроцкој уложити 14 милиона динара.

Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић изразио је задовољство због отварања здравствене станице, јер ће то пуно значити становницима тог дела општине.

– Ово је највеће улагање у последњих 30 година у јужном делу наше општине, када је реч о здравственим станицама. Општина Гроцка, која је ограничена својим буџетом, успела је да нађе спонзоре који су амбуланту опремили намештајем, а у томе је доста помогао и градски Секретаријат за здравство – нагласио је Симоновић.

Овом догађају присуствовали су и члан Градског већа Милан Јанковић, председник Скупштине општине Гроцка Стефан Дилберовић и директор Дома здравља „Гроцка” Драгиша Станојевић.