недеља, 25. септембар 2016.

Весић присуствовао првом тренингу бесплатне кошаркашке школе Марине Маљковић на Врачару

Градски менаџер Горан Весић присуствовао је данас првом тренингу који је селекторка женске кошаркашке репрезентације Марина Маљковић са својим покретом за развој женске кошарке одржала у Спортском центру „Врачар”.

Весић је захвалио Марини Маљковић што своје слободно време користи за унапређење женске кошарке и обећао да ће Град Београд омогућити бесплатне термине и друге техничке услове да овај пројекат успе.

– Ово акција је и у складу са политиком града, а то је да се што више деце бесплатно бави спортом; да најмлађи буду на спортским теренима, а не на улици. Ми то наравно никада не бисмо могли да постигнемо без људи као што је Марина, који су остварили врхунске резултате у спорту – указао је градски менаџер.

Он је подсетио да је Град Београд прошле седмице одржао промоцију такмичења деце у школском спорту, за који је ове године издвојено 35 милиона динара, за разлику од пре када је та сума била свега девет милиона динара.

Марина Маљковић захвалила је градском менаџеру, као и Граду Београду јер су препознали вредност пројекта, односно да се девојчице баве спортом и склоне са улице. Такође, захвалила је општинским властима, као и основним школама и спортским центрима јер су разумели значај овог пројекта и подсетила да је данашњи сусрет други по реду овог месеца.

Она је изразила очекивање да ће предвиђени циљ бити премашен, а то је да се 500 девојчица бесплатно баве кошарком, а да једног дана неке од њих постану и репрезентативке Србије.

Заменица председника општине Врачар Радмила Сарић захвалила је селекторки Маљковић на указаном поверењу, као и Горану Весићу на подршци и истакла да ће та општина учини све да „Покрет за женску кошарку” живи, како би се остварили зацртани циљеви.

Тренингу у организацији „Покрета за женску кошарку Марина Маљковић” приствовале су и кошаркашице Кошаркашког клуба „Галатасарај” из Истанбула, које су полазницима школе презентовале кошаркашке вештине и уручиле им пригодне поклоне.