понедељак, 26. септембар 2016.

„Дани европске баштине” у Старом двору

У Старом двору ће се током манифестације „Дани европске баштине 2016” одржати већи број програма. Тако ће се сутра у 18 часова у свечаној сали овог здања одржати додела награде „Доситејево златно перо” Задужбине „Доситеј Обрадовић”. Улаз је слободан. 

Предавање „Живот са невидљивим наслеђем” Тамаре Огњевић, из Артис центра – интерактивно предавање о креирању програма у имагинарном културном пејзажу града одржаће се у среду, 28. септембра, у 12 часова, док ће се предавање о патријарху Јосифу Рајачићу, у организацији Научно-меморијалног центра „Јосиф Рајачић” одржати у четвртак, 29. септембра, у 13 часова у Свечаној сали Старог двора (Драгослава Јовановића 2). Истог дана, али у 20 часова, у организацији Градске општине Врачар, биће одржан концерт флаута „Јаков Срејовић” професора Љубе Димитријевића. Улаз је слободан.

Обилазак здања Старог двора са водичем у организацији Младих за туризам одржаће се у суботу, 1. октобра, у 11 часова, уз обавезно претходно пријављивање у ТИЦ-у Туристичке организације Београда (Кнез Михаилова 5) или на info@mladizaturizam.rs.