уторак, 27. септембар 2016.

„Београдски ноћни маркет” у петак на пијаци „Блок 44”

„Београдски ноћни маркет”, трећи по реду, одржаће се у петак, 30. септембра, на пијаци „Блок 44” под слоганом „Класика у блоку”. Тога дана новобеоградска пијаца постаће право место за дружење, добру забаву и куповину. Капије пијаце биће отворене од 18 часова до поноћи, а улаз за све посетиоце је слободан.

– Београдске пијаце организацијом овог јединственог музичко-гастрономског фестивала добиле су потпуно ново лице, постале су бренд Београда и део туристичке понуде главног града. На предстојећој манифестацији пољопривредни произвођачи, „шампиони пијаца” суграђанима ће понудити свеже производе из својих башта, млечне и сухомеснате производе, вруће чварке, као и необичне сиреве разних укуса – рекао је Иван Сочо, директор ЈКП „Градске пијаце”.

На „Београдском ноћном маркету” представиће се пољопривредни произвођачи, млади дизајнери, афирмисани и неафирмисани уметници, ресторани и кафићи. На пијаци „Блок 44” излагачи ће на лицу места припремати своје специјалитете, те ће посетиоцима поред одличних укуса, бити доступни рецепти за јела која дегустирају, бесплатни савети о слагању хране и пића, припремању нових коктела, као и друге интересантне радионице. У музичком делу, на савремен и модеран начин представиће се гудачки квартет и ди-џејеви.

„Београдски ноћни маркет” први пут је организован 17. јуна на пијаци „Скадарлија” под слоганом „Ново лице пијаце”, а убрзо затим и на пијаци „Каленић” (1. јула). Кроз капије централно-градских пијаца прошло је око 30.000 људи.