уторак, 27. септембар 2016.

Весић: Рушење Савезног МУП-а крајем ове или почетком наредне седмице

Дозвола за рушење објекта Савезног МУП-а у центру града биће издата крајем ове, а најкасније почетком следеће седмице, рекао је градски менаџер Горан Весић гостујући у Београдској хроници.

– То значи да ће машине одмах кренути и тај посао ће трајати неколико месеци, можда чак и пола године јер је у питању велики објекат, али који неће угрозити функционисање саобраћаја. У међувремену грађани ће видети шта ће се ту све градити – истакао је Весић и додао да су на данашњем састанку са представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре решена поједина питања у вези са рушењем тог објекта.

Говорећи о градилиштима у српској престоници, градски менаџер подсетио je да је Град Београд покренуо 61 градилиште, те да осим њих у граду има и велики број градилишта приватних компанија.

– То је велики посао који је урадила Дирекција за грађевинсако земљиште и изградњу Београда јер је за 61 градилиште уложено око 4,5 милијарди динара градског новца. Град се развија ако има много кранова јер то значи да долази новац и да се може очекивати бољи живот и више радних места. Када смо пре две и по године дошли у град, у Београду је било четири градилишта, а данас их има много. Нама је потребно много више градилишта него што их и данас има и трудићемо се да то постигнемо – нагласио је Весић.

Према његовим речима, на градилиштима се јављају проблеми са имовинско-правним односима и недостајућом инфраструктуром. Београд је нажалост град који нема потпуно изграђену инфраструктуру, навео је он и додао да се Град Београд труди да, када су у питању велики пројекти, ти проблеми убрзано буду решени.  

Када је реч о пројекту „Београд на води, градски менаџер казао је да је Град Београд веома задовољан сарадњом са тим предузећем, те да радови добро напредују.

– Тај пројекат ће променити не само изглед већ и будућност Београда, јер он вреди 3,5 милијарди евра. Он ће генерисати много нових радних места и допринеће повећању бруто друштвеног производа. Делови зграда су већ видљиви и то је најбољи одговор онима који су тврдили да се то неће догодити – нагласио је Весић. 

Градски менаџер је, говорећи о културним манифестацијама у граду, навео да „Радост Европе” постоји 47 година и једна је од најстаријих. 

– Кроз ову манифестацију прошло је више од 23.000 деце из читаве Европе. У Европи је јединствено то да деца из тих земаља долазе у наш град и смештају се у породице – рекао је Весић.

Говорећи и о другим занимљивим и историјским догађајима у граду, Весић је подсетио да је Аутомобилска трка историја овог града, те да је Београд 1939. године имао трку Формуле 1.

– Од следеће године та трка ће постати традиционална и биће такмичарска у конкуренцији класика, односно старих формула. Има и трка које ћемо обновити које су такође део наше традиције. Ми смо дужни да осим што водимо град, афирмишемо и нашу богату историју – закључио је Весић.