среда, 28. септембар 2016.

Обележавање „Дечје недеље 2016” на Врачару

Tоком обележавања „Дечје недеље”, Пријатељи деце Врачара реализоваће већи број програма за децу. Програми се реализују у сарадњи и уз финансијску подршку Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Врачар.

Тако ће у галеријском простору ГО Врачар (Његошева 77) у понедељак, 3. октобра, у 12 сати бити отворена изложба радова дечјих мозаика. Учествоваће око 60 деце са сметњама у развоју, ученика основних и средњих школа, као и деце из вртића. Учесницима пројекта „Инклузивна израда мозаика” биће подељене дипломе.

У Неимарском парку у уторак, 4. октобра, у 10 часова биће отворена изложба осликаних кућа и хранилица за птице. Учествоваће око стотину деце из вртића и нижих разреда основних школа. Биће и подељене дипломе школама и вртићима које су учествовале у овом пројекту. Малишани из вртића извешће краћи перформанс.

Сусрет деце са председником општине Врачар одржаће се у четвртак, 6. октобра, у 12 часова у свечаној сали зграде општине. Позвана су сва деца која су освојила награде на такмичењима у организацији Пријатеља деце Врачара током 2015/2016. године.