среда, 28. септембар 2016.

У Белекспо центру за викенд плесни спектакл

Међународно плесно такмичење „WDSF World Open Beo Dance – Трофеј Београда”, петнаесто по реду, одржаће се у суботу и недељу, 1. и 2. октобра, у Белекспо центру (Шпанских бораца 74) на Новом Београду. Свечано отварање биће у суботу у 20 часова, а затварање у недељу у 22 сата. Ову плесну манифестацију подржали су Секретаријат за спорт и омладину и Министарство омладине и спорта, а организатор и реализатор такмичења Плесни клуб „ Beo dance”.

На једном од највећих плесних такмичења у овом делу Европе, иза којег стоји Међународна федерација спортског плеса (WDSF), учествоваће више од 500 плесних парова из Аустрије, Бугарске, Босне и Херцеговине, Чешке, Естоније, Француске, Италије, Грчке, Македоније, Мађарске, Монголије, Норвешке, Хрватске, Пољске, Румуније, Русије, Словеније, Словачке, Швајцарске, Турске, Шпаније, Азербејџана и Србије. Плесни парови ће се надметати у десет плесних дисциплина, пет латиноамеричких и пет стандардних плесова. Међу њима биће и актуелни светски прваци Дмитри Жарков и Олга Куликова, сениори из Русије, и Мадис Абел и Александра Галкина, светски прваци у конкуренцији до 21 године из Естоније. 

Као увертира овог међународног такмичења у петак, 30. септембра, у Кристалној дворани хотела Hyatt Regency одржаће се Државно првенство Србије у комбинацији латиноамеричких и стандардних плесова на којем ће се најбољи плесни парови из земље борити за престижну титулу и право да представљају земљу на светским и европским првенствима. Финални део Државног првенства је од 20 часова.