среда, 28. септембар 2016.

Контрола комуналног реда и преглед објеката и површина јавне намене

У складу са акционим планом за 2016. годину, инспектори Секретаријата за инспекцијске послове обавили су у протеклом периоду редован преглед објеката и површина јавне намене око зграда 25 факултета Универзитета у Београду. Комунални инспектори су контролисали комунални ред, а на основу Одлуке о комуналном реду, која дефинише да уређеност насеља подразумева уређеност спољних делова зграде и површине око објеката јавне намене, прецизирала је градска секретарка за инспекцијске послове Соња Подунавац.

– У поступку инспекцијског надзора, донето је укупно 37 решења за отклањање уочених неправилности. Комунални инспектори су донели дванаест решења којима су наложили отклањање недостатака из области комуналног реда, као што су поправка ограде, довођење интерне расвете у функционално стање, кошење зелених површина, орезивање и уклањање осушеног грања. Решења су се односила и на чишћење графита, чишћење стубова или обнављање решетки – навела је Соња Подунавац. 

Она је прецизирала и да су нспектори заштитне животне средине поступали на основу надлежности које им даје Закон о заштити животне средине и Закон о управљању отпадом, те да су донели 25 решења ради предузимања мера које се односе на одношење отпада.