понедељак, 10. октобар 2016.

Потписан уговор о пројектовању и изградњи пијаце „Палилула”

Иван Сочо, директор ЈКП „Градске пијаце”, данас је потписао Уговор о пројектовању и изградњи пијаце „Палилула” са групом понуђача „Кото”, „Машинопројект”, „Ex Ing B&P” и „TVI”. 

– „Градске пијаце”, од доласка менаџмента крајем 2014. године, знатно су увећале приходе и сада су спремне да саме инвестирају у реконструкцију пијаца које послују у оквиру предузећа. Поносимо се чињеницом да смо у ситуацији да из сопствених прихода уложимо новчана средства, како би пијаца „Палилула” добила функционалан, атрактиван и модеран изглед – рекао је Иван Сочо.

На основу уговора, након пројектовања приступиће се изградњи најсавременије пијаце у Београду. Идејно-архитектонско решење пијаце „Палилула”, које је урадио млади тим „Геоинка”, обезбедиће да она постане прва пијаца реконструисана у складу са највишим стандардима из области безбедности хране, архитектуре и урбанизма. Пијаца „Палилула” простираће се на три нивоа, где ће се у нивоу приземља налазити пијачни плато опремљен са модуларним боксовима. На нивоу сутерена налазиће се самопослуга, простор за паковање и припрему производа, а подземна гаража биће намењена корисницима пијачних услуга и купцима. Ниво галерије садржаће канцеларијски простор и продавницу сувенира и народне радиности, док ће се по први пут на простору пијаце налазити кафе-ресторан у коме ће посетиоци моћи да дегустирају здраве и квалитетне производе из понуде пољопривредних произвођача. 

ЈКП „Градске пијаце”, водећи рачуна о интересима корисника пијачних капацитета и грађанима Београда којима је пијаца „Палилула” незаобилазно место за куповину, омогућиће да се пијачна продаја обавља на простору Ташмајданског парка док трају радови.