четвртак, 20. октобар 2016.

Положен венац града на Споменик стрељаним родољубима

Члан Градског већа Стево Таталовић положио је данас венац на споменик у Алеји стрељаних родољуба 1941–1944. године на Новом гробљу. Пошту стрељаним патриотама одао је и председник Градског одбора Субнора Боро Ерцеговац.

Таталовић је истакао да је ослобођење Београда био један од пресудних догађаја у Другом светском рату на простору Југославије.

– Данас смо на простору где се налазе недужне жртве, чија је једина кривица била то што су били Београђани. Они који су требали, знали и могли, показали су како се против фашиста треба борити и антифашистички покрет Србије и Југославије показао је своју праву снагу. Европа и свет видели су како се бори за своју отаџбину, а посебно против националиста. Преци су нам дали прави пример како изгледа та борба, слава им и хвала, а потомци знају пут којим су они ишли и неће га мењати – рекао је Стево Таталовић.

Боро Ерцеговац је рекао да је данашњи дан празник свих Београђана и да сваку следећу генерацију треба стално учити и подсећати да не забораве своје славне претке, да имају чиме да се поносе, јер да није било борбе против фашизма, данас не би било ни слободе.