петак, 21. октобар 2016.

„Београдска тврђава” на Сајму књига

ЈП „Београдска тврђава” представиће се на овогодишњем, 61. Међународном сајму књига, који ће се под слоганом „Књиге у руке” одржати од 23. до 30. октобра. „Београдска тврђава” представиће своја издања на штанду Завода за заштиту споменика културе, као суизлагач, у хали 4 Београдског сајма. 
ЈП „Београдска тврђава”, између осталог, има и издавачку делатност и до сада је издало неколико значајних дела, међу којима је и монографија „Београдска тврђава” аутора др Марка Поповића, серијал „Тврђаве и остаци утврђених градова Србије”, као и неколико публикација, мапа и водича о Београдској тврђави.

Током манифестације, монографија „Београдска тврђава” др Марка Поповића, моћи ће да се купи по промотивној сајамској цени, која ће важити како на самом сајму тако и у Галерији Београдске тврђаве у Стамбол капији.

Монографију „Београдска тврђава” први пут је објавио Археолошки институт 1982, a допуњено издање објавило је ЈП „Београдска тврђава” 2006. године. Комплетан приказ историје Београдске тврђаве од античких времена до XX века допуњен је новијом литературом и сазнањима до којих се дошло од 1982. до данас, посебно у вези са питањем римског војног логора и нових сазнања о градским капијама.