петак, 21. октобар 2016.

Потрошачи у зони Обилићевог венца од понедељка до среде без грејања

Због учешћа у пројекту града Београда, поједини потрошачи у зони Обилићевог венца биће без грејања од 23. до 26. октобра, најављено је из ЈКП „Београдске електране”. 

То значи да ће „Београдске електране“ у наведеном периоду изводити радове на делу магистралног топловода топлане „Дунав“, који подразумевају потпуну реконструкцију постојеће трасе топловода, старе 30 година, и измештање мањих деоница топловода тако да се омогући извођење пројекта уређења Обилићевог венца. Захваљујући овим радовима, биће спречени кварови на топловодној мрежи у тој зони, односно евентуалне грађевинске интервенције које би нарушиле уређен део града.

Уређење тог дела града подразумева не само надземно уређење и претварање Обилићевог венца у пешачку зону по најстрожим техничким и естетским критеријумима, већ и обнову и модернизацију подземне комуналне инфраструктуре.

Због ових радова, део потрошача топлане „Дунав“ који се налазе у реону Обилићевог и Топличиног венца, преко Поп Лукине и Бранкове улице, Улице Гаврила Принципа и Балканске улице, неће имати грејање у наведеном периоду. Детаљан списак свих објеката који ће бити без грејања налазиће се на сајту „Београдских електрана“ www.beoelektrane.rs, a потрошачима у наведеним објектима биће умањен рачун за период у којем неће бити испоручивана топлотна енергија због ових радова.